Skrivekursus og skrivekurser til dig

Charlotte Heje Haases skrivekurser og mentorforløb hjælper dig til at finde din historie og forcer.

Du guides til et skriveflow, får indarbejdet skrivevaner og redskaber til at holde fast. Alle kan være med. Udsæt ikke din forfatterdrøm længere.

Jeg har startet ‘bare SKRIV’ af kærlighed til at skrive, og fordi jeg gerne vil hjælpe andre til at udleve deres forfatterdrøm.

Jeg kender alt til den indre kritiker, tvivl, skrivetrang, overspringshandlinger, tidsmangel, mindreværd, storhedsvanvid og det, der hører med til den kreative proces.

Vent ikke på, at nogen opdager dig og giver dig tilladelse til at skrive.

Det er dit liv, og du har ret til at udtrykke dig. Glem dommeren, åbn for de kreative sluser og kom igang.

Min force er personlig skrivning (klummer og memoir) og strategisk historiefortælling (blogs, nyhedsbreve og fagtekster).

Jeg vil elske at hjælpe dig til at udfolde din stemme.

Udtalelser fra kursister på skrivekurser

 

SKRIV DIN BOG 

Charlotte Heje Haases indlevelsessans for den underfundige skriveproces har beriget min skriverejse med grin, tårer, støtte og ikke mindst en masse nedfældede ord. Under skriveforløbet fandt jeg slutningen til min fortælling, og i nogle ellers pressede måneder blev skrivningen lagt ind på en nænsom og god måde, og jeg mødte nye skrivefæller. Jeg ved, at de redskaber Charlotte igennem sin erfaring, viden og sit generøse sindelag har delt ud af vil gøre det videre arbejde med min bog til en spændende opdagelsesrejse med en sikker udstukket skrivekurs. Betina Hjerming, underviser

Charlotte Heje Haase er med sin empatiske indsigt og kærlighed til litteraturen, et powerfuldt værn mod min egen tendens til at skyde mine manuskripter ned, inden de når at komme til orde. Den der tendens, der får en til at tvivle på, om man overhovedet kan skrive? Om det på nogen måde overhovedet skaber mening for nogen – sig selv inklusiv? Om det nu ikke er bedre at overlade det der skriveri til dem som åbenlyst har talentet? Jeg elsker, at Charlotte er en del i min skriveproces! Det gør det meget nemmere bare at skrive! Odile Poulsen, psykoterapeut og forfatter

Det er dejligt at være sammen med en workshop-leder, der leder lige så meget efter modet, ordene, tiden, glæden og hullet igennem til skabelsesprocessen, som man selv gør. Dejligt at Charlotte Heje Haase går ved siden af os og ikke i forvejen. Det er mindst lige så interessant at høre om Charlottes kampe med stoffet, som det er at fortælle om sine egne. Dejligt at være i selskab med en ligesindet lidelsesfælle med let til latter og positiv indlevelse. Martin Østergaard, parterapeut og forfatter

BARE SKRIV skrivekursus – Få dit bedste skriveår

Efter jeg læste Charlotte Heje Haases første bog, fik jeg lyst til at skrive. Hendes måde at skrive om sit liv, gav mig blod på tanden. Mange år senere tog jeg på hendes skriveworkshop, og jeg havde virkelig en succesoplevelse. Udover at Charlotte er vildt inspirerende, så får hun folk til at åbne sig med deres historier.

Hun brugte mange gode skriveøvelser, hvor at man var ved at falde ned af stolen, da man skal skrive dem på et emne uden at stoppe på tid, men da man først kom igang, kunne man slet ikke stoppe. Alle der brænder for at skrive eller har en forfatterdrøm, burde tage til Charlottes skriveworkshop! Det er aldrig for sent! Molly Luja Falck, pædagogstuderende

Jeg er Charlotte Heje Haase evigt taknemmelig for at have bragt skrivningen ind i mit liv igen! Selvom jeg langt fra skriver hver dag, er det blevet en del af min bevidsthed og min dagligdag på en måde, det aldrig har været før, og som jeg aldrig havde forestillet mig, det kunne være. Jeg har sågar for første gang skrevet et af mine mange skuffeprojekter færdigt og endda skrevet kontrakt med et forlag.

Det gør mig glad og tilfreds, at skrivning er blevet en fast del af min hverdag. Det føles som om, jeg er blevet ledt ind på det spor, der hele tiden har været det rette for mig. Det handlede bare slet ikke om at opnå et konkret mål og udgive en bestseller, som jeg har troet tidligere, men om kreativitet og BARE at skrive.Malene Bram Curth, kulturkonsulent

 

Skrivementor: 1:1 Skriv din bog

Forløbet med Charlotte Heje Haase har været mere, end jeg havde forventet. Der er ikke fokus på rigtigt og forkert, men på at jeg kan finde min egen stemme. Det har været en forvandlende rejse, hvor jeg ikke bare har fået skrevet mere, men også forstået mere om mig selv som skrivende væsen, og jeg tager i højere grad min skrive-længsel alvorligt nu.

Charlotte har givet en kærlig, relevant og opbyggende feedback på uddrag jeg har sendt, givet forslag til øvelser og peget på mulige veje, jeg kan gå med mine ord. Alt sammen i en kærlig tone og med øje for mig. Det føles rigtig trygt at have Charlotte som skrivementor – og både mine tekster og jeg selv er vokset i forløbet. Kamilla Maria Jakobsen, blogger og podcaster

 Siden jeg var barn, har jeg drømt om, at skrive en bog og kunne kalde mig forfatter. Derfor var det også min forventning, at det ville være let for mig at prioritere skriverierne i en travl hverdag. Men jeg tog fejl. Jeg havde ekstrem svært ved at finde skriverutinen, jeg kom i gang, men blev afbrudt igen.

Sådan gik der et par år, og indtil jeg nåede frem til, at jeg havde behov for hjælp, hvis jeg nogensinde skulle gøre mig forhåbninger om at nå i mål med noget, der bare lignende et manuskript til en bog.

Jeg fandt Charlotte Heje Haase, som har været det bedste, der kunne ske for forfatterfrøet i mig. Hun lyttede til mine behov, og sammen lagde vi en plan, som gjaldt ugentlige leverancer, feedback og udfordringer. På trods af at jeg gik ind i et meget personligt forløb (som skriverier oftest er) med Charlotte, så håndterede hun det utrolig professionelt.

Feedbacken var velargumenteret og underbygget gennem min egen tekst, udfordringerne blev understøttet via motiverende lydfiler, og uanset hvor jeg mentalt befandt mig, så ‘samlede’ Charlotte mig op med hendes utrolig anerkendende tilbagemeldinger – hun har en særlig evne til at fornemme, hvad man har brug for at høre og give ærlige svar.

Samtidig satte jeg enormt meget pris på hendes proaktive tilgang til forløbet, hvor hun, de uger jeg ikke havde haft tid til at skrive, kom med forslag til, hvor hun kunne bidrage på det pågældende stadie i processen fx en samlet gennemlæsning, nærlæsning af udvalgte afsnit mm. Alt i alt har Charlotte givet mig troen på, at det hele ender med en bog – alt andet er ikke en mulighed!Katja Schjerbeck, tekstforfatter og projektleder