Skriv mindet i live – skrivekursus

Skriv mindet i live skrivekursusOnline skrivekursus: Skriv mindet i live.

Med skrivementor og forfatter Charlotte Heje Haase og journalist og psykoterapeut Margrethe Vadmand 

Skriv kærligheden hjem

Er du også ked af, at når du tænker på din far, så husker du kun sygdommen og smerten?

Vi synes ikke, at døden skal være et tabu, eller at det bliver sværere at komme sig over, dem vi savner, ved at tale om dem. 

Tværtimod.

Dette er et online forløb på fire modul, hvor vi hylder dem, vi savner. Det er en kærlighedserklæring, og det er en måde at huske det hele menneske på.

 

Hvem er du?

Du behøver ikke at have skrive-erfaring, og det du skriver, skal ikke deles med nogen. Det er kun for egen heling.

Du vil gerne holde liv i minderne og synes ikke, at døden behøver at være et tabu.

Kurset er åbent for alle.

 

Hvad får du?

  • Du får skrevet liv i minderne.
  • Et trygt og kærligt sted, hvor der er plads til fortællingerne, vi bærer på
  • Du kommer til at huske andet end den sidste tid, som måske var præget af sygdom, alderdom eller et chok over at miste uventet
  • Du får mulighed for at sætte ord på din kærlighed

Hvem?

Forfatter og skrivementor Charlotte Heje Haase guider jer igennem temaerne og ind i skriveøvelser, der puster liv i minderne.

Og psykoterapeut og journalist på Psykologi Margrethe Vadmand, der er ved at specialisere sig i sorg, laver guidede meditationer.

Vi har begge mistet og bruger også vores fortællinger.skriv mindet i live

 

Praktisk information

Skriv mindet i live

4 moduler – du får et modul om ugen i din mailboks og kan se det, når du har lyst. 

 

Modul 1: Pust liv i mindet – skriv

Modul 2: Historiefortælling og fokus 

Modul 3: Gør brug af ritualer

 Modul 4: Tag kærligheden med dig videre

 

Hver modul indeholder lydfiler eller video, skriveøvelser, en hverdags udfordring og meditationer.

 

Derudover 5 timers bonusinterviews på lydfil med:

  • Flemming Christensen, Enneagram underviser og virksomhedsindehaver, om sin sorg og måde at tackle det på
  • Nadja Pass, retoriker og samtalesalon-grundlægger, om brugen af ritualer i forhold til at mindes og et personligt ritual, hun indførte til minde om sin mor
  • Helene Grau, narrativ psykolog og sorgekspert, om at miste og at sorg ikke nødvendigvis er noget, vi skal komme over
  • Marianne Christensen, historiefortæller, om hvordan hun har brugt fortællinger i sin sorgproces

 

Online forløb  

Hvornår: Der frigives et modul om ugen i fire uger, og det starter, når du har adgang kurset.

Du vil have adgang til materialet altid. (Så længe, vi har internet, i hvert fald). 

Læs mere her: www.skrivmindetilive.dk  

 

 Skrivekursus mindet

Det siger tidligere deltagere af Skriv mindet i live

“Jeg har mistet min veninde. Og jeg har haft svært ved at finde ud af, hvad jeg skulle gøre af min sorg, hvordan jeg skulle være med den og “arbejde” aktivt med den. Forløbet er første gang for mig, hvor jeg er med det og går i dybden. Jeg tager tre ting med mig: 1. At min sorg er okay. 2. At det er forløsende at mærke og mindes og græde. 3. At sorgen ikke skal forsvinde. Charlotte og Margrethe virker begge SÅ søde, varme, hjertelige og oprigtige rent menneskeligt, men også meget kompetente rent fagligt. Jeg var på et online forløb med en gruppe. Jeg troede, det ville være grænseoverskridende for mig at dele og overvældende at skulle forholde sig til andre, men det var faktisk bare så smukt og fint at kunne dele med fremmede.”

Camilla

 

“Jeg skrev om min mormor. Derudover skrev jeg også om mine andre mistede bedsteforældre, og en søster jeg har mistet kontakten med. Jeg havde lyst til at arbejde med tab og minder på godt og ondt og særligt udforske, hvad gør ved en hel familie/slægt og dennes identitet. Det jeg tager med mig er et større mod til at dele sorg og sårbarhed, inspiration til minderitualer (både noget der kunne holdes med sig selv og sammen med andre) og et mere optimistisk/positivt blik på dem, jeg har mistet og det at miste (og dø) i det hele taget. Charlotte og Margrethe er superengagerede, kvalificerede, fintfølende og generøse. Stor ros for at få relationen til at føles personlig på trods af internetmediet.” Simone

 

“Jeg har mistet min mor. Det hjalp mig til at skrive, da jeg ved, det er lindrende, åbnende og vigtigt. Jeg synes, det er svært at turde at gå ind i selv – her fik jeg et trygt rum, gode øvelser og motivation. Der var en dejlig anerkendende tone, og jeg var taknemmelig over, at underviserne også delte deres egne historier. Også fint med lydfiler og at kunne tage det i eget tempo og selv vælge, om man ville dele med andre eller ej. Jeg er tidligt i min sorgproces og havde bare brug for at være lidt alene med det.”

Hanne

 “Jeg mistede min datter i 7 måned af graviditeten. Det har jeg skrevet en bog om, været i sorggruppe og andet. Der går længere og længere imellem, at jeg bruger tid sammen med min datter. Jeg tænkte, det bliver fint at skrive til hende igen. Men opdagede så, at jeg er sammen med hende på en anden måde nu, og at jeg ikke i øjeblikket har brug for at skrive om det. At det er okay, at det har jeg gjort, og det er okay, at jeg er et andet sted lige nu. Forløbet gav mig alligevel en masse inspiration og en følelse af taknemmelighed og samhørighed. Det er et godt kursus med fantastiske undervisere, og det er en fordel, at man kan tage det, når det passer en. Det var rart med et tema om ugen, så man ikke bliver overvældet.”

Anette

 

“Jeg har ikke skrevet om dem, jeg har mistet i rigtig lang tid, og jeg savnede den måde at kunne være lidt sammen med dem igen. Det var så fint med opfordring til ritualer og at få nye skriveøvelser. Nu giver jeg det at få lov til at være rørt mere plads. Forløbet har givet mig en måde at kunne bringe nogle af minderne op på en god måde med min familie. Jeg så nogle tråde, som jeg ikke har opdaget før, og som kun kom frem, fordi jeg skrev det ned. Emnet gjorde, at det var rart, at det var online. Det føltes trygt.”

Betina