#19 Heidi Korsgaard: Skriv den bog du selv mangler

Heidi Korsgaard FH

Heidi Korsgaard i Forfatterhjørnet

Gennem at være forlagsredaktør i mange år, blev Heidi Korsgaard ærgelig over at skrive standardafslag til de forfatterspirer, der var ret tæt på målet. Hun ville gerne fortælle dem, hvad der skulle til, hvis de bare omskrev, redigerede og ændrede nogle ting, men der var ikke tid til det.

Så startede hun Skriveværkstedet for ti år siden, og her hjælper hun folk til at komme i mål med deres bogdrømme.

En ilddåb ind i forfatterskabet

Jeg har Heidi Korsgaard inde til en samtale om at skrive bøger. Heidi har selv 11 bøger på samvittigheden – mest indenfor ghostwriter og true life fortællinger – og har også skrevet Fra bogdrøm til bestseller med Mette de Fine Licht.

Heidis vej ind i forfatterskabet var en ilddåb – hun skulle simpelthen skrive en bog på seks uger. Det var intenst og hårdt, og hun anbefaler bestemt, at man har mere tid, men hun blev bidt af skrive og nysgerrig efter, hvordan man kommer i mål med sin bog.

Den gode bog og skrivefællesskaber

Hør samtalen om den ‘gode’ bog, om skrivefællesskaber, om at dygtiggøre sig og at lige lave det ekstra arbejde, der skal til, for at prøve at undgå afslag hos forlag, der modtager flere manuskripter end nogensinde. Hun råder folk til at skrive den bog, man selv mangler, at gøre plads til fordybelsen og at huske at det skal være sjovt at skrive.

PS: Jeg beklager meget lydkvaliteten i denne optagelse. Vi befandt os i et hus, der var er sat til salg, uden møbler, gardiner, tæpper osv. Det runger en del, selvom jeg har gjort mit bedste for at dulme det efterfølgende. 

Besøg Skriveværkstedets hjemmeside her og se mere om kurser og arrangementer: skrivevaerkstedet.dk