Til din skrivning: Forfattergaver til det skrivende folk

Forfattergave?! All I want for christmas, is time…

”Julegaveønske? Jeg ønsker mig sgu bare mere tid til at skrive min bog. At min familie tager væk en weekend og giver mig et helle!”

Det sagde en veninde til mig den anden dag, og jeg måtte bare smile og nikke. Ja, det lyder jo godt. Men måske skal vi forfattergaverstarte med at give tiden til os selv i hverdagen.

Skrue ned for tiden vi bruger på andre ting.

Men når det er sagt, så kan vi da også gøre lidt ekstra for at minde os selv og vores nærmeste om, at vi gerne vil vores skrivning.

Som skrivende væsen, så er der mange motiverende ting, man kan ønske sig i forfattergave. Blandt andet et skrivekursus! Men derudover har jeg fundet en masse gode ting:

 

Smuk notesbog til dine ord

Jeg er helt vild med at skrive dagbog og at lave opvarmningsøvelser, før jeg sætter mig ned for at skrive.

På den måde Notesbøgerfår jeg lagt ting væk, eller kommer direkte ned i det, som jeg gerne vil sige.

Der er mange fantastiske notesbøger, og jeg plejer at købe mine i Tiger, fordi de er så gode at skrive i, billige og så skifter de omslag meget ofte, så man aldrig har de samme.

Men når det er jul, så er det tid til noget ekstra lækkert, og jeg er vild med kunstner Lise Meijers notesbøger med hendes kunst på.

De er både gode at skrive i, smukke og inspirerende.

Notesbøger til forfattergave

 

 

Ergonomisk korrekt skrivebordsstol

Skrivebordsstol

Vi forfattere sidder meget ned, så det er vigtigt at sidde rigtigt og varieret. I skrivende stund tager jeg mig i at sidde med det ene ben over kors, og det er ikke sådan, jeg burde sidde, og jeg har lidt ondt i lænden og føler mig skæv.

Men hver gang, jeg ikke tænker over det, ryger det højre ben over det venstre. Den her Swopper stol har vundet en pris for at støtte kroppen til at sidde rigtigt og varieret.

Ud fra filosofien om at nakkestøtte, ryglæn og armlæn forhindrer bevægelse og fysisk velvære, så er alle de ting skrællet fra.

Det er en spændende stol, og jeg kunne godt forestille mig at skrive godt på den. Tror du ikke? Der er mange farver. Jeg er vild med den Lime grønne med hjul. Stolen er eko-tex certificeret og fri for tungmetaller.

Swopper stolen til en bedre skrivestilling

 

 

Lysterapi-lampe til dine mørke skrivedage

Jeg har en tendens til vintertristhed (med deraf chokolade-overforbrug) og ELSKER lysterapilamper, som virkelig hjælper mig igennem vores mørke årstid.

Jeg har en lille en, lysterapisom man bør sidde ved 10 minutter hver morgen. Det plejede jeg at gøre, mens jeg skrev morgensider, og min datter tegnede en morgentegning. Men prøv at forklar det til en et-årig!

Så efter at jeg er blevet mor igen, er det ikke rigtig 10 minutter jeg har til at sidde stille.

Derfor ønsker jeg mig denne fine lampe til mit skrivebord. Innolux Tokio lysterapilampe. Når ens arbejdsdag begynder, så kan man indstille den til lysterapi, men man kan også skifte til almindeligt lys. Det er da smart.

Perfekt støtte til lysende ideer

 

 

Et timeglas giver dig 30 minutters skrivetid

Noget af det bedste jeg ved, det er at skrive på tid. Tid jeg kan se – og som ikke er på et device, hvor der er internet timeglas(distraktioner).

Jeg har forskellige timeglas og kan finde på at skrive nonstop på 10 minutter, en halv time eller en time.

Det hjælper mig til at få produceret noget, og så synes jeg også, det er smukt og inspirerende at se på sandet, der bevæger sig.

Kan varmt anbefales som skriveredskab til skrivebordet og til forfattergave eller ønske.

Timeglas på 30 minutters skrivetid

 

En vest at holde varmen i

Nordic Heat har udviklet tøj, der er genialt til os forfattere og skrivende folk. Bor du også i et gammelt hus eller lejlighed, så er det ikke ligefrem varmen, der trykker disse vintermåneder.

Også selvom pejsen er tændt, så bliver det bare aldrig rigtig varmt (Ok, jeg er også typen, der fryser en del). Derfor varmevestønsker jeg mig denne skønne vest, hvor der er indbygget varme i.

Det kan godt virke lidt vildt at skulle tage tøj på med en ’indbygget radiator’ og et batteri i lommen.

Men jeg tester den, og den er genial. I skrivende stund sidder jeg med min vest på, og den er både pæn og varm på en meget behagelig måde.

Når jeg begynder mine Walk&Write grupper i 2019 (gratis tjek Facebookgruppen Bare Skriv for datoer, bliver opslået januar), så vil den være uundværlig under jakken.

Varmevest fra Nordic Heat

 

 

 

En unik kop til dit skrivebord

krus

Der er ikke noget som at nyde en varm kop te eller suppe, mens der skrives. Bare pas på det ikke kommer for tæt på tastaturet (åh gys). Denne smukke kop kunne jeg godt tænke mig.

Den er håndlavet og unika. Der er simpelthen kun en version af hver kop.

At den er lavet i hånden og har nogle små skævheder, minder mig om, der er skønhed i det uperfekte og unikke.

Kruset er lavet af den islandske keramiker Bjarni Sigurdsson.

Hans krus bliver glaseret med naturlig glasur fra vulkansk aske i Eyjafjallajökulls udbrud. Wauv – sikke en saga i sig selv. Krusene findes i forskellige nuancer og former.

Smukke unika krus her

 

 

En lækker kuglepen at skrive med

Når jeg skriver i hånden, så betyder det meget, hvad jeg skriver med. Jeg skriver skråskrift, og jeg hader kuglepenne, der klatter, eller hvor blækket svigter, eller man skal trykke hårdt.

Jeg har så mange dårlige kuglepenne, og det er fedt at have en til hver en finger, men når jeg vil powerskrive, så er det vigtigt med en, der virker. Og nogle gange skal kuglepen til forfattereman ikke kigge langt for at finde det bedste.

Min svigerfar, Ernst Kempf, er trædrejer i Thy. Ja, faktisk bor han i en nationalpark med min svigermor i et hus, de selv har bygget. Han er (som sin søn) vild med projekter og lidt af et multitalent, så da han blev pensioneret, skulle han finde på noget at bruge sin kreativitet til.

Det blev at bruge de smukke træsorter til at dreje skåle, snurretoppe (til sine mange børnebørn) og lave alt muligt i træ.

Han har haft udstillinger på eksklusive kunstmesser og er blevet interviewet til et engelsk magasin om sine metoder. Jeg er vild med hans smukke skåle, men min favorit (go figure) er sættet med kuglepen og blyant. Det ligger så godt i hånden, og skriver som en drøm. Og så er det hånddrejet og et stykke af naturen.

Skriv med naturen i hånden

Sid bedre med den bærbare

Hvis du er som jeg, så kigger du også meget ned på din mobil og din bærbare.

Jeg er begyndt at kunne mærke det i nakken og ved, at jeg skal til at indrette mig lidt anderledes.

Derfor kunne jeg godt tænke mig dette lille bord til min computer, så den kan løftes op til en bedre højde.

Det kræver, at man anskaffer sig et tastatur, men jeg tror, det er godt givet ud. Vi skal jo helst kunne skrive hele livet.

Monitor til den bærbare

En kærlighedshistorie om kreativitet

Denne skønne bog om kreativitet, Trangen til at skabe, er skrevet af psykoterapeut Louise Rams. Det er en hyldest til det at skrive og skabe og det legende i os.

Og så citerer hun mine Bog om kreativitetyndlings skrive-forbilleder i bogen såsom Brene Brown, Anne Lamott og Elizabeth Gilbert.

Det er en rigtig fin forfattergave, der minder os om, hvorfor vi gerne vil skrive. Og hvorfor det gør os godt som mennesker.

Og hey, du kan jo tage nogle fakta ud og servere for din familie, hvis de virker uforstående overfor din drift og skrivetrang. (Ps. Glæd dig – jeg interviewer Louise om kreativitet i en fælles samtale i Forfatterhjørnet i starten af 2019)

Trangen til at skabe

Stilhed til fordybelse

Når man sidder og skal formulere sig eller finde på nye ting, så er det vigtigt, at der er ro til fordybelse.

Men sidder du i høretelefoneret kontorfællesskab, eller har du ligeså mange børn, som vi har hjemme, så er det svært at lukke af.

Dertil kommer, at jeg er støjfølsom. Derfor ønsker jeg mig virkelig de her til at lukke lyd ude med.

Bose Quiet Comfort

 

Et skriveprogram til dig

Hvis du som skrivende menneske ikke allerede har et skriveprogram, så kan jeg varmt anbefale det. Jeg har kun haft et i et år og har skrevet fire bøger i Word, så det kan sagtens lade sig gøre uden, men jeg har også mistet ting og grædt bitre tårer over min åndssvage tendens til at gemme alt (JO ALT) på skrivebordet (selvom jeg har den dyre version af skriveprogramDropbox).

Hvis du skriver i et skriveprogram, så bliver dine ting backet up og ligger på en ekstern server. Det er et plus. Et andet plus er, at man får et helt andet overblik over sit manuskript og kan rykke rundt på kapitler, indstille skrivetid, mål osv.

Scrivener er genialt og en forfatterdarling. Du kan både bruge det helt simpelt eller sætte dig ind i de mere avancerede features.

Selv bruger jeg pt. Novlr og er meget glad for det. Det roser mig endda, når jeg skriver løs (det kan slåes fra). Begge programmer har en gratis prøvetid, så tjek dem ud og vælg din favorit.

Skriveprogrammet Novlr

Skriveprogrammet Scrivener

 

Fortælleterninger lokker historierne frem

fortælleterningerDette spil består af ni terninger med forskellige motiver indenfor det at rejse. Så er tanken, at du kaster en eller flere terning og bruge dem i en historie.

Du kan fortælle løs i ti minutter eller skrive på dem.

Dette kunne jeg godt tænke mig at få fingrene i.

Jeg har nogle veninder, jeg mødte på Testrup Højskoles ‘Tag og skriv’ uge engang i 2004.

Vi deler glæden ved at skrive og fortælle historier, og hvor kunne det være sjovt at lave dette med dem. Eller bare når jeg gerne vil prøve noget nyt med sin skrivning.

Fortælleterninger med rejse-tema

 

En munter forfatterplakat

Egentlig vil jeg helst have noget inspirerende kunst i flotte farver og et fint motiv at kigge på.

Og ikke de der quotes, som forfatterplakatdeles på de sociale medier igen og igen.

Men den her er alligevel lidt sjov. ”Write drunk, edit sober”.

Den vil minde mig om at skrive frit, og at jeg altid kan vende tilbage og redigere.

Her kan du finde plakaten

 

Frihed fra distraktioner

Jeg har længe overvejet at investere i denne app, så hvorfor ikke ønske sig den i julegave? En af mine intelligente overspringshandlinger er at researche på et eller andet i forbindelse med mit manuskript – og vupti så sidder jeg og ser på kattevideoer og læser andres opdateringer på Facebook.

Med denne app, Freedom, kan man slå nettet fra på en intelligent måde. (I øvrigt også god til teenagere, der ellers forsvinder i spilverden … jeg har to af dem i hjemmet).

Tjek Freedom ud

 

Forfatterkalender: Hold styr på din skrivning  i 2019


forfatterkalender
Alice Aagaard har gjort det igen. Skabt en forfatterkalender til det skrivende folk.

Jeg er vild med denne forfatterkalender som arbejdsredskab, hvor vi kan sætte mål, planlægge og hakke af med flueben.

Forfatterkalender er proppet med skriveråd fra andre forfattere, tips til det skrivende folk og så er den brugbar og let at slå op i.

Dette er en rigtig fin gave til dig, der gerne vil have lidt mere styr over din skrivnings planlægning i 2019.

Snup Forfatterkalender her

 

 

Nøglering og ord-gasme

En forfatter er sådan en distræt type, hvis nøgler altid bliver væk!

Nøglering ordgasmeEller er det bare mig?

Jeg synes, at denne nøglering er sjov for os ord-nørder, og et muntert gaveønske.

Få Ord-gasme

 

Tastatur – Genveje for dummies

TastaturEr jeg den eneste, der har svært ved at huske alle genvejstasterne?

Dette ergonomiske keyboard er udviklet i samarbejde med fysio- og ergoterapeuter til at hjælpe med at bruge genvejstasterne.

Med farvekombinationer på keyboardet kan du nemt få lært genvejene.  Så må jeg tage med, at det ikke er særlig kønt.

Tastatur med genvejstaster

 

Farverige negle til din kreativitet

Som forfatter og skrivende mennesker, så bruger vi meget tid med at skrive, og hvorfor ikke have det lidt sjovt?

Jeg vil Neglelaktil at gå med neglelak i forskellige farver – for at glæde min kreativitet.

Måske også en reminder om ikke tage tingene alvorligt.

Tror jeg vil starte med at ønske mig denne fine farve. Hvad med dig?

Farver til forfatternegle

 

 

Forfatter t-shirt til herren

forfattergave tshirtHvis det med neglelak bliver lige vel feminint til dig eller din forfatterven, så kan man pynte sig på anden vis.

Hvad med denne t-shirt, hvor der står forfatter med lydskrift.

Den får da lige folk til at stoppe op, knibe øjnene sammen og tænke – hvad står der?

Og om ikke andet minder man sig selv om, at derinde under sweateren, der bor der en, der skriver.

Snup den hos Forfattergejl

En nærende creme til skrivende hænder

Ja hvorfor ikke? Vi skal jo passe på vores hænder. Mine håndrygge bliver altid helt ru om vinteren, fordi jeg ikke altid creme xtremekan finde (de skide) handsker.

Jeg har desværre en ret sart hud, og er vild med Avivirs Aloe Vera-serie som er økologisk og uden parfume og skadelige stoffer.

Kan bruges til forfatterspirer af alle køn og aldre.

Creme Xtreme er nærende under de kolde vintre med tør varme – uden at fedte tastaturet.

Avivir Creme Xtreme