Claus Høxbroe: Jeg har fjernet alt, der ikke tjener skriften

Claus Høxbroe
Claus Høxbroe i Forfatterhjørnet

 

Claus Høxbroe i Forfatterhjørnet

Han må tage sin bowlerhat af, da han skal have høretelefoner på i studiet, og omtaler en taxi som en ‘hyrevogn’ på trods af sine kun 35 år. Han er en rytmeboks af ord. Claus Høxbroe har ‘Beat Poet’ tatoveret på sine hænder og går i Ginsbergs, Laugesen og Turells fodspor, men er sin helt egen.

Da han havde dårlige jobs og ikke brugte tiden på at skrive, følte han, at livet pissede ud af ham. I år har han ti års jubilæum som udgivet forfatter.

 

Gør dig umage

Jeg møder Claus Høxbroe til en snak om at dedikere sig til skriften og at gøre sig umage – for så at give slip. Om at turde improvisere og at hive stjerner ned fra himmelen.

Om at følge sit hjerte og fjerne de ting fra ens liv, der ikke gør en lykkelig eller tjener skriften. Om glæden ved levet skrift og at se sine digtsamlinger som små fotoalbums over forskellige steder og sindstilstande i ens liv.

Citat fra samtalen: “Teksten skal flyde, ellers findes den ikke!”

 

Bedste råd: Lad være!

Han er den første, jeg inviterer ind i min podcast-serie Forfatterhjørnet. Jeg beundrer hans handlekraft og selvtillid.

Det bedste råd, Høxbroe har fået, er: “Lad være. Man kan ikke leve af at skrive digte!” Så besluttede han sig for, at det da godt være, at man ikke kan det, men det kunne han. Og det gør han!

Tjek Claus Høxbroes Facebookside for hans mange arrangementer rundt om i landet. Eller her: claushoxbroe.dk