#20 Charlotte Heje Haase: Jeg kan ikke være til uden at skrive

 

Charlotte Heje Haase Trine Thorendahl
Trine Thorendal er gæsteværtinde i Forfatterhjørnet. Jeg er den første højgravide gæst.

Charlotte Heje Haase i Forfatterhjørnet

Trine Thorendal er gæsteværtinde i denne episode, hvor jeg, Charlotte Heje Haase, selv er gæst i Forfatterhjørnet. Jeg kender Trine tilbage fra dengang, vi bloggede som Sille og Spacemermaid. Hun er historiefortæller, podcaster og iværksætter.

Nogle lyttere har skrevet til mig, at de gerne vil høre om min vej ind i skrivningen, og da det er lidt grænseoverskridende at sidde og tale alene ind i en mikrofon, er jeg glad for, at Trine var frisk på en samtale.

Hånden skriver min indre sandhed frem

Jeg fortæller om min kærlighed til at skrive, der blev vækket af en trang til at udfylde et helt kladdehæfte med ferieminder på en ferie i Frankring som ti årig, og som også gav sig til udtryk ved, at jeg i al hemmelighed skrev alle stilene i stilehæftene i skolen.

Og jeg indrømmer også, at jeg ikke kan tale eller tænke mig til ting, men må skrive mig frem til erkendelser. Det kan godt være lidt upraktisk.

Selvom jeg ELSKER at blive læst, så er jeg faktisk ikke pjattet med at blive set, hvilket kan virke paradoksalt på andre, da jeg giver så meget af mig selv i mine bøger.

Jeg er vild med at hjælpe andre på vej, men at stå frem på en scene eller i medierne og fortælle om mine bøger har aldrig været min favorit-aktivitet.

Det fantastiske og det frygtelige ved at skrive

Det bliver også en samtale om det paradoksale ved at virkelig gerne ville skrive, og hvor svært det alligevel kan være at blive siddende ved skrivebordet. Om frygt og mod.

Charlotte Heje HaaseVi taler om det fantastiske ved at skrive – og hvorfor pokker, man kan have den trang, og hvordan man kan holde fast.

Og jeg skal lige sige her – stol aldrig på en forfatter. Jeg siger, at jeg kun skriver memoir, men havde lige glemt i samtalens hede at tilføje, at den bog, jeg er igang med at skrive er en lidt anden genre.

Jeg er nemlig 130 sider henne i en bog om at skrive og puste liv i sin forfatterdrøm, for jeg elsker kreativitet, og jeg vil så gerne være med til at give andre frirum til at skrive og udtrykke sig frit og fortælle historier.

Vi har brug for dem!