Tag på skriverefugium og få skrevet din bog

SkriveretreatDet er dejligt at kunne skrive uforstyrret og ofte en luksus, som man ikke har.

Men har du muligheden for at tage nogle dage eller uger ud ad kalenderen, så er her et bud på steder, hvor du kan søge skrivero:

Skriveretreat: Ørslev Kloster

Et dejligt kloster, som bliver brugt som arbejdsrefugium.

Her har jeg skrevet mange gange, og her er ro og virkelig mulighed for fordybelse. Der er en kælen klosterkat (der holder sig udenfor) og smukke gamle rum med højt til loftet.

Der er også et smukt bibliotek med fine sofaer og en enkel stationær computer, hvor man kan sidde og skrive videre, læse eller puste ud.

Ørslev kloster ligger i gå og cykelafstand til supermarked og strand. Du skal selv stå for at lave mad, og det er i køkkenet, det sociale foregår, ellers er der ro.

Placering: Ørslev, Jylland

Læs mere om priser og Skriverefugium på Ørslev Kloster

Skriveretreat: Hald Hovedgaard

Et vidunderligt sted, hvor man som forfatter med mindst et udgivet værk, faktisk kan få bevilliget en gratis plads. Og nej, det er ikke kun for bestseller-forfattere og Weekend-avisen darlings.

Jeg holdt mig selv tilbage i mange år, fordi jeg ‘bare’ skriver memoir.

Det var først, da en udgivet veninde, sagde, at hun ikke turde søge, fordi hun nok ikke skrev skønlitteratur, at jeg gav hende en kærlig opsang (som lige så meget var til mig selv), og vi fik begge bevilliget samme uge – og alle er lige her.

Du skal bare begrunde din ansøgning og sende et eksemplar, når det du arbejder på, bliver udgivet.

Det bliver i øvrigt ringet med klokkerne, hvis man bliver færdig med sit manuskript på opholdet. Og så kan man skåle eller dele kage ud, hvis man har lyst til det.

Hald Hovedgaard ligger i den smukkeste natur ude ved skoven, og du kan gå til ruiner og vandre mellem træer, hvis du farer vild i din skrivning og har brug for at mærke dig forbundet med naturen.

Placering: Viborg, Jylland

Læs mere om Skriverefugium på Hald Hovedgaard 

Skriveretreat: Vester Thorup Højskole

Du har mulighed for at tage på Vester Thorup Højskole, hvis du har brug for skrivero.

Højskolen tilbyder arbejdsophold til kunstnere, forfattere og andre, der har brug for at fordybe dig i smukke omgivelser.

Vester Thorup Højskole tilbyder arbejdsstationer til studerende, kunstnere, forfattere eller andre, der trænger til et skriveophold i smukke omgivelser.

Her får du et værelse med et skrivebord, og der er også et styrketræningsrum og 4 kilometer til Thorupstrand.

Du skal selv lave mad og købe ind, men der er et køkken, du kan gøre brug af.

Placering: Vester Thorup ved Jammerbugten, Jylland.

Læs mere om Skriverefugium på Vester Thorup Højskole

Skriveretreat: Klitgården Refugium

Vil du gerne have måltider, så du ikke skal tænke på at købe ind og lave mad, så kan Klitgården Refugium være et godt bud.

Klitgården har refugieophold for enkeltpersoner, der ønsker at arbejde med et forskningsmæssigt eller kunstnerisk emne. Jeg har ikke været der, men hørt godt om det, hvis man har midlerne.

Hvis du er forfatter på Gyldendal kan søge forlaget om et ophold, da det har indgået en aftale med Klitgården.

Placering: Skagen, Jylland.

Læs mere om Skriverefugium på Klitgården

Har du bud på andre steder, du synes, skal med på listen, eller billeder fra de nævnte, du vil have med, så Charlotte Heje Haaseskriv endelig til mig på charlotte@bareskriv.dk så opdaterer jeg indlægget.

Kh. Charlotte Heje Haase

Forfatter, skrivementor og udbyder af skrivekurser.